15 Ocak 2017 Pazar

Sırt çantası bir yaşam biçimidir

markete giderken bile çantasını yanından ayırmayan tiplere denk gelmişsinizdir.  Ben de onlardan biriyim işte. efendiler! Sırt çantası bir yaşam biçimidir, bir kültürdür. ve bu kültür ilelebet müdafa edilmelidir.

 Ama  bu durumu garipsiyenler de olmuyor değil, ne diye kaplumbağa gibi dolanıyon ortalıkta diye soruyorlar, iki adımlık yol be bilader ne diye bu çanta? Ne var bu çantaların içinde?

 Mülkü az olanın derdi de az olur demiş benim kaydıma değer tüm feylesoflar. Sırt çantası manyağı insanlarında felsefesi budur. Ev araba derdi yok, sırf çantanın içindekilerle yaşamalı. Emekli memurlar gibi cepleri cüzdanlarla dodurmaya gerek yok, neyin var neyin yok doldur çantaya. 

 Şarj aleti, bilgisayar, kitap, not defterleri, su ve sandviç türevi yiyecekler. Çantamda genelde bunlar bulunmakta. Ulan oturuyon bir sahilde orası evin oluyor. Bundan daha güzel bir şey var mı şu dünyada?

2 yorum:

  1. Sırt çantası bir insanın hayatının özetidir. Yanında bulundurduğu eşyalardan kim olduğunu anlamak bir nebze mümkündür. Teşekkürler bu güzel yazı için.

    YanıtlaSil